keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Kameraan katsomisen pohjaton vaikeus

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Tämä on yksi niistä mekoistani, jonka uusi addiktioni on saattanut kotiovelleni. Uuh Ebay. Kuinka julmaa onkaan suoda yhdelle pienelle heikon itsekurin omaavalle tytölle niin paljon jännitystä ja rahan menoa. Mutta ne tulokset! Valehtelematta voin sanoa, ettei minun vaatekaappini ole koskaan ollut näin muhkeassa ja upeassa kunnossa. Vois oikeastaan muuttaa sinne asumaan ja silitellä mekkoja ja lauleskella lalalalalalaa materiaaa.

Ebayn myötä oon myös jättänyt viimeisetkin hyvästit ketjukaupoille - eettisistä, ekologisista ja puhtaasti egoistisista syistä. Tähän maailmaan ei tarvitsisi tuottaa enää yhtään uutta vaatetta ja silti ihmiskunta pärjäisi useamman vuoden aivan mallikkaasti. Mutta kulutusjuhlat ovat luonnollisesti jokaisen oma henkilökohtainen asia eikä ihmisressukoita, hyvänen aika sentään, saa kritisoida tai syyllistää maapallon luonnonvarojen silmittömästä tuhlailusta (siis anteeksi "omien rahojen käyttämisestä haluamiinsa kohteisiin"). Tämän mielessä pitäen olen yksinkertaisesti lopettanut sellaisten blogien lukemisen, jossa pääsisältö tuntuu menevän tätä rataa: "Ostin taas tänään GT:stä pari kivaa pikkujuttuu. Ja joo joo tiiän et piti vähentää ostamista, mutta ku oli nii ihku ja halpa ja tää oli kiva kaikissa eri sateenkaaren väreissä ja tota syysvaatekaappiakin pitää uudistaa.." Omalla kohdallani on vaan parempi siirtyä vauhdikkaasti toiselle sivulle ennen kuin tulee kohtalokkaasti painettua sitä "jätä kommentti"-nappulaa ja oksennettua päänsisäinen ällötys ilmoille.

Mutta uhhuh menipä nyt viherpiiperösaarnaksi. Taitaa olla parempi, että tämä tyttö lähtee nyt viilentelemään ajatuksiaan vesijumppatunnille. Ah ihanat uimahallimummot ja niiden sauna-keskustelut. Mannaa sielulle.

10 kommenttia:

MYCLOSETGARDEN kirjoitti...

Gorgeous dress! I really love the color and your pictures are really nice. Thanks for stopping by my blog :)

inbugsdrawers.blogspot.com

Ulla R kirjoitti...

Olen samaa mieltä blogeista, jotka olen nimennyt mielessäni shoppailublogeiksi. Jos lähes jokainen postaus on vaan esittelyä, että mitä ostin tänään, niin ei jaksa mua paljon kiinnostaa.

Itse en ole niin radikaali, että olisin hyljännyt ketjukaupat, mutta ostan niistä vaan sellaista mitä tarvitsen ja käytän pitkään.

Jos oikein eko haluaisi olla niin, ei se ulkomailta tilailukaan mikään paras vaihtioehto olisi. Vaikka tavara olisi käytettyä, niin aika paljon luonnon varoja menee kun lentokoneet ja laivat kuskailee niitä paikasta toiseen.

babooshka kirjoitti...

Bug - Thank you miss Bug! :)

Ulrika - Tiedostan kyllä, ettei ulkomailta vaatteiden rahtaaminen tänne ole se ekologisin vaihtoehto. Elän kuitenkin siinä uskomuksessa, että itse liikennöintikulut ovat pieni prosentti koko tuotantoprosessin aiheuttamasta jalanjäljestä. Parasta tietenkin olisi, jos kaiken löytäisi jo valmiiksi Suomesta käytettynä. Ja miksipä ei löytäisi, kun vähän vaivaa näkee? Pikkuhiljaa yritän muuttaa kuluttamistani ekologisempaan suuntaan, joten ehkä Suomen rajojen sisäpuolelle siirtyminen on seuraava askel :)

Ulla R kirjoitti...

Mulla ei itse asiassa ole mitään tietoa noista jalanjälki jutuista. Kunhan otin esille tuon kuljetuspuolen, jos et olisi tullut sitä ajatelleeksi ennen. Mä luulen, että käytettynä voisi löytää melkein kaiken suomesta kirppareilta, mutta se vaatisi kyllä ihan hirveesti kiertelyä, eikä mulla ainakaan ole joka viikko aikaa tonkia kaikkia mahdollisia paikkoja läpi :/ Pikkuhiljaa koitan minäkin kuluttaa ekologisemmin, enkä pidä sitä kovin pahana, että ostan myös ketjuliikkeistä, koska ostan kuitenkin kohtuudella, enkä vaan kertakäyttöisiä vaatteita.

Peps kirjoitti...

Mä en oo koskaan tilannu netistä mitään vaatetta. Jännittää, että jos se oliski sitten ihan väärän kokonen.

Kummallista, että suosituimmat blogit on yleensä just niitä, joissa esitellään uusimmat ketjukauppaostokset, eikä tekstin sisältöön oo juurikaan panostettu. Kertooko se enemmän kirjoittajasta vai lukijoista?

Annabel kirjoitti...

Amen, sisko, amen!

Kolmen e:n ohjelma on itsellänikin käytössä ja ketjuliikkeet olen jättänyt suosiolla. Toisinaan saatan ihastua ikihyviksi ebaysta löytämääni uuteen mekkoon, mutta usein hinta houkuttelee vintagen tai muutoin käytetyn puolelle.

Audrey kirjoitti...

Aivan i-ha-na mekko!! Itse en ole vielä edes kokeillut ebayta, mutta muut näyttävät tekevän sieltä niin upeita löytöjä, että pitäisi varmaan itsekin joskus vilkaista... :)

Ottavia kirjoitti...

amazing dress, the color is gorgeous!

ottavia

Hanna ja Anni kirjoitti...

aivan ihania kuvia ♥ tykästyin kovasti blogiisi <:

babooshka kirjoitti...

Ulrika - Mulle on kerääntynyt jotain ihmeellistä karmaa, että löydän kyllä kirppareilta uskomattoman helposti tarvitsemani asiat. Tai sitten mulla ei oikeen oo ikinä mitään yksityiskohtaista ajatusta siitä, millaisia juttuja etsin :)

Peps - Aika helposti nuo vaatteet yleensä mätsää päälle, kun kattoo ne mitat tarpeeksi tarkkaan. Kenkiä en kyllä uskaltais ostella. Mulla on liian oudot jalat :/
Ja oikeesti oon niin monesti ihmetellyt blogilistan suosituimpia blogeja. GT ja H&M-kopioita toisensa perään. Todella tylsää..

Annabel - Hienoa että löytyy kanssasisaria! :) Pari kertaa vuodessa itsekin lipsun, mutta silloin hommaan kyllä aina jotakin ihan extraspesiaalia.

Audrey - Kiitos! Määkin monta vuotta vierastin ebayta ja nyt tuntuu, että kukkaro ois paljon iloisempi ja pulskempi, jos en ois opetellu käyttämään sitä. Sua on varoitettu! :)

ottavia - Thank you! I love it too :)

rewind and play again - Oiii kiitos!