sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Kirpparikarmasta

Mää tykkään puhua kirpparikarmasta. Se on karmaa, jota kerääntyy ihanille ja kaikin puolin miellyttäville ihmisille, jotka kylvävät ympärilleen onnea ja hyvää mieltä (ja kaikkea pörröistä ja mukavaa kuten kissanpentuja). Eli siis lyhyesti ilmaistuna: mulle. Kirpparikarmamittarin täyttymisen huomaa silloin, kun kirpparilla tulee vastaan jotain, mitä on kauan hartaasti toivonut tai jotain, mitä on juuri sovittanut kaupoissa, mutta on ekologisuuteen/rahatilanteeseen vetoamalla jättänyt ostamatta.

Viimeksi pari päivää sitten huomasin karmamittarin täyttymisen. Olin nimittäin juuri viikko sitten kokeillut Gina Tricot:lla uusia hypermainostettuja värikkäitä farkkuja ja melkein päätynyt jo ostamaan kirkkaanpunaiset yksilöt. Kunnes sisäinen äänekäs hippini aloitti mutinansa ja halpatuotetut maailmaa tuhoavat pöksyt saivat jäädä hyllylle (teko, joka varmasti nostatti karmamittaria entisestään). Ja mikäs minua myöhemmin kirpparilla odottikaan? Punaiset, kuvioidut ja kaikin puolin persoonallisemmat housuyksilöt vain kahdella eurolla. TSING.



Kenties kauneimmin kirpparikarma on kohdellut minua viime vuoden joulukuussa, kun hartaasti toivomani lapikkaat tervehtivät minua suosikkikirpparillani kera viiden euron hintalapun. Ovathan nämä hiukan (köh köh) elämää nähneet, mutta edelleen lämpimät ja täysin käyttökelpoiset. Mitä nyt olen joutunut vähän repsottavia paikkoja liimailemaan ja kursimaan kokoon.



Tai sitten voiton vie lukuisia kertoja ebayssa kuolaamani perhospaljettipaita, joka kotiutui Paljekirppikseltä vaivaisella vitosella.



Ja ovathan nämä edellisessä postauksessa mainostamat reenipöksynikin aika kamalat tai siis söpöt.



"Mutta miten oi miten tähän aarreaittaan pääsee käsiksi, oi suuri ja mahtava kirppariguru Babooshka?" te nyt kysytte. Tässä empiirisin kokein todennettuja täsmävinkkejä kirpparikarman keräämiseen:

- Vältä uusien tuotteiden ostamista. Jos sitä on pakko tehdä, tee se ekologisesti ja eettisesti.
- Ilmoita kirpparilla kovaäänisesti, mitä toivot sieltä löytyvän. (Kuulostaa ja näyttää hullulta, mutta toimii.)
- Myös puoliääneet mutistut mantrat toimivat: "Pliis anna mun löytää hienot shortsit, pliis pliis shortsit shortsit, hienot shortsit, miksi ihmiset tuijottaa, tänne ne shortsit nyt, pliide pliide pliiks.."
- Ole ihana ja kaikin puolin miellyttävä ihminen.

Viimeinen pointti on tärkein. Muista myös, että omahyväisyys ja itsensä mainostaminen eivät ole kirpparikarmajumalille huonoja asioita laisinkaan. Jos kukaan muu ei liputa puolestasi tarpeeksi tehokkaasti, on se varminta tehdä itse.

Seuraavaksi toivoisin, että kirpparikarmajumalat lähettäisivät tielleni koon 39 punaiset huopikkaat. Köyhän opiskelijan kylmettyvät jalat kiittäisivät kovasti tästä suosiollisuudesta. Ehkäpä jopa jonkinlainen uhrilahja olisi mahdollinen...

2 kommenttia:

Hosuli kirjoitti...

Oho, oot aktivoitunu! Näytät aika onnelliselta tuossa ekassa kuvassa.

babooshka kirjoitti...

Hosuli - Joo ihan itekin hämmästelin, että mitä tää postaustahti on! Mutta ei huolta, eiköhän se kohta taas laannu niin että seuraava postaus tulee vasta kun puissa on lehdet.

Ja onnelliselta näytän, koska toi meidän matto on niin lämmin ja ihana. Uus suosikkipaikka kämpässä!