torstai 22. tammikuuta 2009

Sei-sei-seitan

Julmistuneena siitä, että kaikki potentiaalinen aktiivisuuteni ja energiani joutui tyhjäkäynnille luentojen perumisen takia, päätin toimia oikeana mestarikokkina ja valmistaa seitania, tuota möykkyistä epämääräisyyttä, joka on piristänyt monen vegen ruokavaliota. Hyvä ohje siihen löytyy Kurpitsamoska-blogista.

Ensimmäinen yritys meni ihan reisille tai siis tarkemmin sanottuna viemäriin. Mutta seuraavaan laitettiinkin sitten tuplamäärä rakkautta ja Björkiä soimaan valmistuksen taustalle.


Say hello to my Seitan




The Conclusion: Koko homman valmistuksessa meni niin kauan, että sen aikana ehdin sammuttaa nälkääni puolikkaalla paprikalla, auringonkukansiemenillä ja lukuisilla leivillä. Niinpä en lopulta jaksanut namisoossia edes kauhean paljon vetää naamaani. Kämppikselle jämät kuitenkin maistuivat. Ja saa maistuakin, ettei ihan täysin kauhistu keittiömme tämän hetkistä tilaa:

Hehe. Minun kanssa kannattaa asua. Plus sotkulta ei tietenkään säästynyt myöskään allekirjoittanut, jolla on hurmaava tapa jauhoja käsitellessään pyyhkiä ylimääräiset vaatteisiinsa:


Uskomatonta, mikä hehkeä Kodin Hengetär olenkaan. Jauhoa sukissa asti. Voi luoja hihihi.

4 kommenttia:

Hosuli kirjoitti...

Teitkö seitania ihan vehnäjauhoista? Palijo helpompaa on tehä sitä suoraan gluteenijauhoista (niitä saa Punnitse & Säästästä), eikä lirutella vehnäjauhoista ylimääräsiä pois. Hommaan menee alle viisi minuuttia: jauhot, vesi ja mausteet sekasi, hetki vaivausta ja tsadam! :) Ja tullee hyvvää kyllä! Määkään en jaksais alkaa tuntikausia liottelemaan niitä.

babooshka kirjoitti...

Noora Katariina - Joo tein ihan sillä ikuisuuksia kestävällä vedenvaihtotekniikalla :P Ja lueskelinkin, että gluteenijauhot olisi parempia, mutta luulin että niitä saa vain jostain tukuista. Oooh onpa hyvä :) Pittääpä käyä ostamassa satsi sieltä, kiitti vinkistä!

Anonyymi kirjoitti...

Asutko jossain opiskelijakämpässä?

babooshka kirjoitti...

Anonyymi - Ihan tavallisessa vuokrakämpässä, jossa sattuu asumaan kaksi opiskelijaa :) Ja siis ollaan ihan ystäviä kämppiksen kaa ei vaan sattuman yhteen tuomia.